Tieto yrittäjälle koronasta

Tuoreimmat uutiset

Mistä yritys voi hakea rahoitusta koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen?

Lue Saarijärven yrityspalveluiden tiedote täältä

 • Business Finland avustukset

  Business Finland on avannut kaksi uutta rahoituspalvelua koronavirustilanteen vuoksi. Ne on tarkoitettu Suomessa toimiville, 6–250 henkeä työllistäville pk- ja midcap-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Lue lisää!
  Tämän linkin kautta löydät videon, joka opastaa rahoitushakemuksen täyttöön.

 • ELY-keskusten avustukset

  ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä ympäri maata. ELY-keskukset suuntaavat rahoitusta yrityksille, joissa on yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä. Hakemuksen jättämishetkellä yrityksessä työskentelee enintään viisi henkilöä, joiden työaika on keskimäärin vähintään 30 tuntia viikossa (mukaan lukien yrittäjät). Lue lisää!

 • Kuntatuki

  Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Lue lisää!

 • Työttömyysturva

  Työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalta 16.3.2020–30.6.2020. Jos yrittäjä rekisteröityy työnhakijaksi viimeistään 15.4.2020, hänellä on oikeus työmarkkinatukeen työnhakua edeltävältä ajalta, kunhan tuen saamisen edellytykset täyttyvät. Lue lisää!

  Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan tuli voimaan 8.4.2020
  Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Laki on voimassa 30.6.2020 asti. Lue lisää!

  Kelan uutiskirjeestä löydät tietoa yrittäjän työttömyysetuuksista
  Lue Työttömyysturvaan väliaikaisia muutoksia- uutiskirje tästä.

 • Maa- ja metsä- ja kalatalous

  • Alkutuotannon väliaikainen tuki koronaviruspandemiasta johtuviin talousvaikeuksiin

   Alkutuotannon väliaikainen tuki auttaa maatiloja ja maatalousalan yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja tuotantohäiriöiden takia.

   Tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville, koronakriisistä suoraan kärsineille yrityksille. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi. Muut yritykset kuin alkutuotannon alan yritykset eivät kuulu tämän avustuksen piiriin.

   Voit saada avustusta 5000–10 000 euroa. Voit saada tukea korkeintaan 80% esittämistäsi menoista. Esitä hakemuksessasi menoja siis vähintään 6 250 euroa. Menot ovat hyväksyttäviä enintään 6 kuukauden pituiselta ajanjaksolta, joka on alkanut aikaisintaan 16.3.2020.

   Haku alkaa 18.5.2020. Hae avustusta Hyrrä-asiointipalvelussa. Päätöksen avustuksesta tekee alueesi ELY-keskus. Lue lisää!

  • Kalatalouden väliaikainen tuki

   Tuki koronaviruspandemiasta aiheutuviin talousvaikeuksiin – haku avautui 18.5.2020

   Hae avustusta ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Täytä hakemus huolellisesti ja liitä siihen mahdolliset vaadittavat liitteet. Näin nopeutat hakemuksen käsittelyaikaa. Linkki sähköiseen asiointipalveluun

   Asiointipalveluun kirjautumisen ja tunnistautumisen jälkeen hakemuslomake avautuu suoraan täytettäväksi.

   • Sähköiseen asiointiin tarvitset vahvan tunnistautumisen välineen kuten pankkitunnukset, varmennekortin tai mobiilivarmenteen.
   • Täytä hakulomakkeen kaikki kohdat
   • Hakuohje (pdf)

   Lue lisää KEHA-keskuksen sivuilta

 • Koronatukea taiteen ja kulttuurin ammattilaisille

  Apurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille ja taidejournalisteille. Apurahaa eivät voi hakea toiminimet, yritykset, yhdistykset, kunnat, kuntayhtymät, osuuskunnat tai säätiöt. Erityiset taiteen ja kulttuurin ammattilaisille suunnatut korona-apurahat ovat haettavissa ajalla 01.04.2020 – 15.04.2020 (hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00)
  Korona-apurahaa voit hakea täältä.