SIJOITU SAARIJÄRVELLE!

Tutustu toimitilatarjontaamme!

LUE LISÄÄ

Autamme sinua kehittämään liiketoimintaasi!

Autamme sinua liiketoimintasi kehitystyössä.

LUE LISÄÄ

Saarijärvellä on hyvä yrittää!

Autamme sinua yrityksen perustamisessa.

LUE LISÄÄ

Maaseudun yritysten ja maatalouden väliaikainen tuki koronaviruspandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin

Alkutuotannon väliaikainen tuki auttaa maatiloja ja maatalousalan yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja tuotantohäiriöiden takia.

Tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville, koronakriisistä suoraan kärsineille yrityksille. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi. Muut yritykset kuin alkutuotannon alan yritykset eivät kuulu tämän avustuksen piiriin.

Avustusta voi saada 5000–10 000 euroa. Tukea voi saada korkeintaan 80% esitetyistä menoista. Esitä hakemuksessasi menoja siis vähintään 6 250 euroa. Menot ovat hyväksyttäviä enintään 6 kuukauden pituiselta ajanjaksolta, joka on alkanut aikaisintaan 16.3.2020.

Mihin tukea voi käyttää?

Avustusta voi käyttää yrityksen toiminnan jatkumisen turvaaviin, välttämättömiin menoihin, kuten henkilöstö-, kiinteistö- ja vuokrakuluihin. Välttämättömät menot ovat sellaisia kiinteitä menoja, joita et voi nopeasti lopettaa tai pienentää, vaikka yrityksen tulot ovat koronaviruspandemian vuoksi vähentyneet tai loppuneet.

Avustusta voidaan myöntää seuraaviin kohtuulliseksi arvioituihin menoihin:

  1. palkkamenot
  2. vuokramenot ja kiinteistömenot
  3. ulkopuolisten asiantuntijoiden käytöstä aiheutuneet menot
  4. muut 1-3-kohdassa tarkoitettuja menoja vastaavat yritystoiminnan jatkumisen turvaavat välttämättömät menot

Mihin tukea ei voi käyttää?

Avustusta ei voi saada tuotantopanosten hankintaan tai investointeihin.

LUE LISÄÄ ALKUTUOTANNON VÄLIAIKAISESTA TUESTA

Haku alkaa 18.5.2020. Hae avustusta Hyrrä-asiointipalvelussa.

Jos tarvitset apua hakemuksen tekoon, ota yhteyttä maatilayritysneuvojaamme Hanna Kaihlajärveen, p. 040 563 5431, etunimi.sukunimi@jamk.fi 

 

Kalatalouden väliaikainen tuki

Tuki koronaviruspandemiasta aiheutuviin talousvaikeuksiin – haku avautui 18.5.2020

Hae avustusta ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Täytä hakemus huolellisesti ja liitä siihen mahdolliset vaadittavat liitteet. Näin nopeutat hakemuksen käsittelyaikaa. Asiointipalveluun kirjautumisen ja tunnistautumisen jälkeen hakemuslomake avautuu suoraan täytettäväksi.

Lue lisää KEHA-keskuksen sivuilta